پاسخ توییتری ظریف به «سخنرانی مضحک» وزیر خارجه آمریکا در شورای امنیت
کلیدواژه ها:#Fa.euronews.com، #امور_خارجه، #ایران، #بازرسی، #بریتانیا، #تحریم، #تهران، #تیرماه، #جواد_ظریف، #روسیه، #سازمان_ملل، #سعودی، #سلاح، #سیاست، #شورای_امنیت، #طراحی، #عربستان، #عربستان_سعودی، #غربی، #فرانسه، #لاکهید، #لاکهید_مارتین، #واشنگتن، #وزیر، #وزیر_امور_خارجه، #وزیر_امور_خارجه_ایران، #وزیر_خارجه، #چین
محمد جواد ظریف ، وزیر امور خارجه ایران روز پنجشنبه به سخنان مایک پمپئو ، همتای آمریکاییاش درباره برنامه موشکی تهران واکنش نشان داد.
آقای پمپئو به تازگی گفته بود که خواستار بازگرداندن محدودیتهای موشکی است که در قطعنامه ۱۹۲۹ علیه ایران وضع شده بود.
در مقابل وزیر امور خارجه ایران در تویترش خطاب به او نوشت: « پمپئو در جدیدترین سوءاستفاده مضحک از شورای امنیت سازمان ملل متحد؛ درباره نقض قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت رجزخوانی کرده و برنامههایش برای نقض بیشتر [این قطعنامه را] مشخص کرد؛ تأیید کرد که آمریکا و متحدانش درباره موشکها[ی ایران] به قطعنامه ملغیشده ۱۹۲۹ تکیه دارند؛ او آمریکای منزویشده را به نخستین عضو دائم شورای امنیت تبدیل کرد که کشورهای دیگر را بابت پایبندی به قطعنامهها تنبیه میکند. »
برداشت دو گانه از یک قطعنامه
سخنان اخیر آقای پمپئو در جلسه شورای امنیت برای بررسی ششمین گزارش دبیر کل سازمان ملل درباره اجرای قطعنامه ۲۲۳۱ این شورا عنوان شد. قطعنامه ۲۲۳۱ تیرماه سال ۱۳۹۴ با تصویب ۱۵ عضو شورای امنیت ، از جمله آمریکا برای تأیید توافق هستهای ایران و گروه موسوم به ۱+۵ به تصویب رسید. در این قطعنامه از ایران خواسته شده است تا هشت سال از توسعه موشکهای بالستیک با قابلیت حمل کلاهک هستهای خودداری کند. با این حال تهران میگوید که در این قطعنامه ایران از توسعه موشکهای بالستیک خود ممنوع نشده است.
« به ایران اسلحه نفروشید »
وزیر خارجه آمریکا در جلسه شورای امنیت سازمان ملل همچنین خواسته که تحریم تسلیحاتی ایران در سال ۲۰۲۰ برداشته نشود. او از شورای امنیت خواست تا با اعمال ممنوعیت و بازرسی در بنادر تلاشهای ایران برای دور زدن محدودیتهای تسلیحاتی را خنثی کند.
این در حالیست که عربستان سعودی ، رقیب منطقهای ایران به تازگی سامانه دفاع موشکی ۱۵ میلیارد دلاری « لاکهید مارتین » از آمریکا خریداری کرده است.
روسیه ماه فوریه یکی از قطعنامههای مورد حمایت کشورهای غربی در شورای امنیت در مورد نقش ایران در جنگ داخلی یمن را وتو کرده بود. این بار نیز به نظر نمیرسد چین و روسیه از سیاست واشنگتن در قبال ایران حمایت کنند. آمریکا ، فرانسه و بریتانیا از منتقدان برنامه موشکی ایران هستند. در عین حال ایران گفته که موشکهای بالستیک برای حمل سلاح هستهای طراحی نشده است.
--- ---
...
موارد مشابه بر اساس تراکم کلیدواژه
سعودی هاو تلاش برای احیای آبروی ازدست رفته ...irinn.ir ۱۳۹۳/۰۹/۰۲ سیاست
این روزها سیاستمداران ریاض دست به ابتکار عمل و اقدامات جدیدی میزنند که هدف اصلی آن را باید احیای هژمونی منطقهای این کشور عنوان کرد. این تحرکات در س...ادامه مطلب»
چین: مذاکرات هسته ای وین بسیار امیدوارکننده بود ...irinn.ir ۱۳۹۳/۰۱/۲۱ سیاست
وانگ چونˈ مذاکره کننده چینی شرکت کننده در سومین مرحله از مذاکرات هسته ای ایران با گروه ۱+۵ که به میزبانی کشور اتریش در وین برگزار شد، گفت که مذاکرات ه...ادامه مطلب»
کمپین حمایت از اعطای جایزه صلح نوبل برای ظریف...nazarnews.com ۱۳۹۴/۰۵/۳۱ سیاست
نشان نوبل به مرد صلح سال اعطا شود، کسي که ثابت کرد به جاي جنگ و تهديد مي توان با مذاکره، صلح را برقرار کرد . http://www.nazarnews.com/47817 تلاش فعال...ادامه مطلب»
کودتای ۲۸ مرداد...parseed.ir 19/08/1953 تاریخ
کودتای ۲۸ مرداد (به تعبیر حکومت پهلوی: رستاخیز ۲۸ مرداد) کودتایی است که با طرح و حمایت مالی و اجرائی سازمان مخفی اطلاعات بریتانیا و آژانس اطلاعات مرکز...ادامه مطلب»
پيشنهاد هسته اي ظريف...donya-e-eqtesad.com ۱۳۹۳/۰۳/۲۳ اخبار
جزئیات طرح جدید ایران برای توافق نهایی با 1+5 رونمایی شد پيشنهاد هسته اي ظريف دنیای اقتصاد: محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران میگوید ایران پیشنها...ادامه مطلب»