سرو کشمر یا سرو مقدسزرتشت درختی بوده که به باور زرتشتیان به دستور زرتشت کاشته شده بود. این درخت بسیار زیبا و بزرگ بود و مورد تقدس مردم ، چندان که آوازه ش به متوکل خلیفه عباسی رسید و او نیز به گماشتهاش (ابوالطیب) در نیشابورفرمان داد که درخت بریده شود و برای او فرستاده شود. زرتشتیان آن شهر پیشنهاد کردند که در برابر نبریدنش ، ۵۰۰۰۰ سکه زر بپردازند. اما این پیشنهاد پذیرفته نشد و سرو کهنسال را بریدند و برای خلیفه به بغداد بردند. یک روز پیش از رسیدن درخت به بغداد ، متوکل به قتل رسید و این مطابق پیش گویی زرتشت بود که گفته بود هر که این درخت را ببرد ، کشته خواهد شد. گفتهاند این سرو در زمان قطع شدن بیش از ۱۴۰۰ سال عمر داشت. در اسطوره و تاریخ سرو کشمر را روایت است که اشو زرتشت پیامبر ایران ، آن را با دست خود از بهشت آورده و در زمین کشمر کاشتهاست. حکیمفردوسی در این باره سروده: یکی شاخ سرو آورید از بهشت بدروازه شهر کشمر بکشت رخت سرو از دیرباز نماد و نشان ایران باستان بوده. این که در قالبها ، فرشها و نگارهها نقش سروهای شاخه برگشته بسیار دیده میشود ، بقایای آثار همان سنت ملی است. به ویژه سر خمیده نشان سرو ، که نشانه دشخواریهایی است که در سراسر تاریخ سر او را خم کرده اما در مقابل انیران کمر خم نکرده و استوار است. در روستای کشمر منارهای است به نام مناره علیآباد کشمر که هنوز باقی است. سالها پیش ، مرزبان خسرویان پیرو گفته برخی از افراد محل آن را آرامگاه زرتشت دانست که صحت آن به ثبوت نرسیدهاست. البته چنین حدسی نیز در مورد مزارشریف واقع در افغانستان زده میشود. رئیس دفتر رضا شاه قطعه ذغالی از آن محل در دست داشت که وقتی سرخ میشد و سپس خاموش میشد ، خاکستر نمیشد و همان گونه باقی میماند. در سراسر ایران ، به ویژه نقاط ییلاقی ، درختان کهنی است که مردم آن را هزار ساله و شاید بیشتر میدانند و آنها را جمشیدی میگویند. متوکل (نام کامل وی: أبو الفضل جعفر المتوکل علیالله بن المعتصم بن الرشید بن المهدی) خلیفه عباسی بود که در سالهای ۸۴۷ تا ۸۶۱ میلادی در سامرا فرمان راند. متوکل پس از درگذشت برادرش واثق با کمک غلامان ترک به خلافت نشست و به دست هم آنان به قتل رسید. او نخستین خلیفه عباسی بود که مذهب شافعی اختیار کرد؛ او همچنین در فقه و سنت مطالعه کرده بود. در زمان او توفان سختی بر بغداد و بصره و کوفه و عراق وزید و چهارپایان و کشت و خواربارها از بین رفت و قحطی و خشکسالی پدید آمد. در این دوره ، بیزانسیها نیز به قلمرو عباسی دست اندازی میکردند. آغاز خلافت متوکل ، همزمان با قدرت یافتن ترکان در حکومت بود. خود متوکل به دست شماری از ترکان درباری به قتل رسید. برخلاف مأمون که سیاست مذهبی میانهروی داشت ، متوکل به اهل حدیث نزدیک شد و آنان قدرت یافتند و به برخی از آنان اجازه داد که روایات رؤیت خدا را نقل کنند. او حاکمان معتزلی را برکنار کرد ، محنة خَلق قرآن را پایان داد ، و احمد بن حنبل را که سمبل مقاومت اهل حدیث بود گرامی داشت. به همین دلیل حنبلیها او را « محیی السنه » (احیاکنندهٔ سنت) لقب دادند. او به علی بن ابی طالب بیاحترامی میکرد و حرمحسین بن علی را خراب کرد. قتل متوکل توطئه ای بود از طرف درباریان ترک و پسرش منتصر انجام گرفت که منجر به شروع دوره ای از نابسامانی هایی در دربارعباسیان شد که به هرجومرج در سامرا معروف است. --- ---...
قتل خلیفه عثمان توسط مجاهدین ... parseed.ir 20/06/656 تاریخ مجاهدین به خانهٔ عثمان حمله کردند و در خانه را آتش زند یکی از آنها با غلاف شمشیر به سر عثمان ضربه زد، سپس با شمشیر عثمان را در تاریخ ۱۸ ذیالحجه سال ...ادامه مطلب»
آغاز پادشاهی شاه صفی یکم ... 1host2u.com 28/01/1629 تاریخ شاه صفی یکم (زاده ۱۶۱۱ - درگذشته ۱۲ مه ۱۶۴۲) ششمین پادشاه صفوی ایران است که از ۱۰۰۷ تا ۱۰۲۱ خورشیدی، (۱۶۲۹ تا ۱۶۴۲ میلادی یا ۱۰۳۸ تا ۱۰۵۲هجری قمری) به...ادامه مطلب»