رئیس بانک مرکزی با بیان اینکه براساس ماده واحده مصوب مجلس ، هر یک تومان معادل ۱۰۰ قران میشود ، گفت: تومان و قران همزمان با پول فعلی در کل کشور جاری شده و تدریجاً جایگزین اسکناسها و مسکوکات فعلی می شوند. به گزارش همشهری آنلاین به نقل از تسنیم ، با حذف چهار صفر از پول ملی ، ریال به تومان تغییر میکند و بر اساس لایحه اصلاح ماده یک قانون پولی و بانکی کشور هرتومان معادل ۱۰٫۰۰۰ ریال واَضعاف آن قران خواهد بود و هر تومان معادل ۱۰۰ قران میشود. رئیس کل بانک مرکزی در همین خصوص گفت: تومان و قران همزمان با پول فعلی در کل کشور جاری شده و تدریجاً جایگزین اسکناسها و مسکوکات فعلی می شوند. رئیس کل بانک مرکزی در صحن علنی مجلس و همزمان با تصویب حذف ۴ صفر از پول ملی گفته بود: ما ۸ میلیارد اسکناس در گردش داریم که ۵ میلیارد از آن کمتر از ۲ هزار تومان است و با این تغییر سکه های یک و دو تومانی را به جریان میاندازیم؛ در حال حاضر سالانه یک میلیارد اسکناس امحا میکنیم که هزینه سالیانه آن ۴۰۰ میلیارد تومان است. وی با اشاره به اینکه حذف صفرها از پول ملی به احیای مسکوکات کمک میکند ، خاطرنشان کرد: در حال حاضر سرانه اسکناس ۱۰۲ است و این سرانه درباره مسکوکات به ۲۶ می رسد؛ در حالیکه در کشورهای دیگر سرانه مسکوکات حتی سه رقمی است. رئیس کل بانک مرکزی با تاکید بر اینکه این طرح اثری بر تورم ندارد و تورم در این مقوله ، علت است نه معلول ، تصریح کرد: یک سال است در کمیسیون اقتصادی درباره این موضوع بحث و بررسی میشود و از آنجایی که تسهیل مبادلات بازرگانی از وظایف اصلی بانک مرکزی است بنابراین یکی از ملزومات این تسهیلگری نظام پرداخت ویکی از مهمترین ان نیز اسکناس ومسکوک است. همتی همچنین اظهار داشت: تعویض اسکناسها امری تدریجی خواهد بود و هر دو واحد پول به موازات هم در جامعه استفاده می شوند تا بهتر مورد پذیرش مردم قرار گیرد. رئیس شورای پول و اعتبار همچنین در خصوص زمان مورد نیاز برای ایجاد این تحول ، گفت: از ۲ تا ۵ سال بسته به شرایط آماده سازی آن طول می کشد و تلاش ما این است که در اسرع وقت صورت گیرد و کارهای کارشناسی و سرعت ، لطمهای به اجرای مطلوب آن نزند. --- http://hamshahrionline.ir/x6kFw حذف ۴ صفر از پول ملی چه تاثیری بر معاملات بورس دارد؟
بررسی لایحه اصلاح قانون پولی و بانکی کشور صبح امروز دوشنبه ۱۵ اردیبهشت در دستور کار جلسه علنی مجلس شورای اسلامی قرار گرفت که از نظر فعالان بازار سرمایه این تصمیم میتواند در بازار سرمایه با تاثیر مالیرفتاری همراه باشد. ه گزارش همشهریآنلاین به نقل از ایرنا ، در جریان بررسی کلیات این لایحه سه نماینده به عنوان موافق و سه نماینده به عنوان مخالف صحبت کردند که در نهایت پس از اظهارات رییس کل بانک مرکزی و اعلام نظر کمیسیون اقتصادی به عنوان موافق تصویب کلیات ، مجلس شورای اسلامی با کلیات این لایحه موافقت کرد.
احمد اشتیاقی در گفتگو با ایرنا به تاثیر این تصمیم بر روند معاملات بازار سرمایه اشاره کرد و افزود: اکنون همه سهمها در بازار از قیمت ۱۰۰ تومان عبور کرده است؛ بنابراین حذف ۴ صفر از پول ملی میتواند به صورت روانی در بازار تاثیرگذار باشد و باعث میشود تا قیمت سهام به سمت اعداد پایینتر پیش رود.
وی ادامه داد: حذف چهار صفر از پول ملی میتواند از نظر مالی رفتاری از سوی افرادی که به تازگی وارد بازار سرمایه شدهاند بر بازار تاثیرگذار باشد.
این کارشناس بازار سرمایه با بیان اینکه قیمت سهام در بازار ، وابسته به مدل ارزشگذاری است و از این طریق میتوان تعیین کرد که قیمت تعیین شده برای سهام ارزان یا گران است ، گفت: از لحاظ مالی رفتاری تمایل عموم مردم بیشتر به سمت سهمهای ارزان قیمت است ، بنابراین زمانی که چهار صفر از پول ملی حذف شود به نوعی میتوان سهمهایی که قیمت آنها بالاتر است را به سمت پایین سوق داد.
وی اظهار داشت: این اقدام به منظور سر و سامان دادن وضعیت موجود و کاهش ارزش در قیمتها از لحاظ صفری در نظر گرفته شده است؛ بنابراین این اقدام ممکن است از نظر مالی و رفتاری بر بازار تاثیرگذار باشد اما نمیتواند تاثیر خاصی را بر روی ارزش شرکتها داشته باشد.
اشتیاقی اظهار داشت: حذف ۴ صفر از پول ملی باعث روانتر شدن قیمت سهمها میشود اما این مساله باید مشخص شود سهامی که نرخ آن ۱۰۰ تومان است با حذف ۴ صفر چه اتفاقی برای آنها رخ میدهد و چه برنامههایی برای معاملات آنها انجام خواهد شد.
این کارشناس بازار سرمایه خاطرنشان کرد: در مدل حذف چهار صفر از پول ملی یک سنجشی برای قیمتهای کمتر از یک ریال تعیین میشود. ---...