امضای عهدنامه ارزروم میان ایران و امپراتوری عثمانی
کلیدواژه ها:#ارزروم، #اروندرود، #امپراتوری_عثمانی، #امیر_کبیر، #انگلستان، #ایران، #حاکمیت، #دولت، #روسیه، #سلیمانیه، #عثمانی، #غربی، #مندلی
دومین عهدنامه ارزروم
درگیریهای مرزی در دهه ۱۸۳۰ دوباره دو کشور را به جنگ هدایت کرد. با میانجیگری انگلستان و امپراتوری روسیه ، دومین عهدنامه در ۳۱ می ۱۸۴۷ میان ایران و عثمانی به امضا رسید. طبق این عهدنامه ، مناطق مورد اختلاف میان دو امپراتوری میان آنها تقسیم شد. اما به دلیل غیر دقیق بودن ، انجام این اقدام تا سال ۱۹۱۴ بطول انجامید. به موجب عهدنامهٔ دوم ارزروم دولت ایران پذیرفت که از ادعای خود در رابطه با مناطق غربی زهاب (مندلی ، نفتخانه و خانقین) دست برداشته و نیز حاکمیت عثمانی را بر سلیمانیه به رسمیت بشناسد و نسبت به آن ادعایی نداشته باشد. همچنین عثمانی نیز تعهد کرد حق کشتیرانی ایران بر اروندرود را به رسمیت بشناسد. علاوه بر این بنا شد که حدود مرزی دو کشور تعیین شود ولی با وجود برگزاری سه نشست توافقی به عمل نیامد. نمایندهٔ ایران در این قرارداد امیر کبیر بود.
--- ---
...
موارد مشابه بر اساس تراکم کلیدواژه
سعودی هاو تلاش برای احیای آبروی ازدست رفته ...irinn.ir ۱۳۹۳/۰۹/۰۲ سیاست
این روزها سیاستمداران ریاض دست به ابتکار عمل و اقدامات جدیدی میزنند که هدف اصلی آن را باید احیای هژمونی منطقهای این کشور عنوان کرد. این تحرکات در س...ادامه مطلب»
اولین عهدنامه ارزروم ...parseed.ir 28/07/1823 تاریخ
نخستین عهدنامه ارزروم پس از نبرد ارزروم منعقد شد. نبرد ارزروم (انگلیسی: Battle of Erzurum) بهعنوان بخشی از جنگ ایران عثمانی در سال ۱۸۲۱ م رخ داد. ای...ادامه مطلب»
مصالحه نادرشاه و دولت عثمانی...donya-e-eqtesad.com 08/10/1746 تاریخ
گروه تاریخ و اقتصاد: در هشتم اكتبر سال 1746 دولت عثماني كه ارتش آن كشور در سال 1745 در منطقه «قارص» از ارتش ايران شكست خورده بود به نادرشاه پيشنهاد کر...ادامه مطلب»
نسلکشی ارمنیها توسط امپراتوری عثمانی ...parseed.ir 24/04/1915 تاریخ
نسلکشی ارمنیها (به ارمنی:Հայոց Ցեղասպանություն، به ترکی استانبولی:Ermeni Soykırımı) که گاهی با عناوین دیگری چون هولوکاست ارامنه، کشتار ارامنه و نیز ...ادامه مطلب»
اخراج آلمانیها از ایران در جریان جنگ جهانی اول...donya-e-eqtesad.com 30/06/1916 تاریخ
نهم تیرماه 1295 گروه تاریخ و اقتصاد: در چنین روزی در سال 1916 میلادی، نیروهای انگلیسی (عمدتا هندی) به فرماندهی ژنرال «سر پرسی سایکس» به نام بیرون ران...ادامه مطلب»